זהירות ממצלמות מהירות לייזר על גשרים. האם זה חוקי?
צילום רכב על ידי שוטר שעומד על גשר והעברת פרטים לניידת הנמצאת על הכביש - האם חוקי? אתר I-road מסביר ומביא את הפרטים הבאים...
פורסם בתאריך: 30.12.2019, 13:59 • מערכת שופראתר I-road מפרסם את ההודעה הבאה:
בימים האחרונים מופצת בוואצאפ התמונה הזו של שוטר אוכף עם ממל"ז מגשר מעל כביש 6.
כדי להציג לכם את התמונה השלמה החלפנו הבוקר כמה מילים עם ידידינו עו"ד יגאל טמיר.
כדי שמדידת מהירות על ממל"ז שכידוע אינו כולל מצלמה תהיה מהימנה על השוטר המפעיל לשמור קשר עין רציף מרגע המדידה ועד לרגע עצירת הרכב הנמדד. בשיטת מדידת הגשר השוטר המפעיל רק מקבל את קריאת המהירות ואילו שוטר אחר הנמצא למטה על הכביש עוצר את הרכב הנמדד בד"כ אחרי מרדף מסויים כי מדובר בכביש רב נתיבי.
קיים חשש גדול מאוד שהשוטר מדד רכב אחד והשוטר השני עצר רכב דומה. בפועל כיום ישנם שוטרים שאוכפים בצורה הזו אולם לא מציגים בפני הנהג כיצד בוצעה האכיפה, השוטר שעמד על הגשר עם הממל"ז יחבור לחברו שעצר את הנהג ויציג לפניו את הממל"ז עם קריאת המהירות, זאת בלי ידיעת הנהג שהממלז בכלל הופעל מהגשר ולא על ידי השוטר שעצר אותו.
מרבית הנהגים בסיטואציה הזו אינם מבינים בדיוק "מה פגע בהם" ואינם יודעים לשאול את השאלות הנכונות כדי לרשום את הפרטים החשובים האלה בדו"ח כדי שיוכלו להשתמש בהם במשפט. נכון להיום כאשר אכיפה בשיטה הזו הגיעה לבית משפט היא לא עמדה במבחן השופט, והנהג זוכה בגלל הספק לטעות בזיהוי!
האפשרות הטכנית היחידה לאכיפה של ממל"ז היא ע"י תוספת מצלמה לממל"ז אבל במשטרת ישראל מתנגדים שנים רבות להוספת מצלמה. שתפו עם חבריכם (צילום מסך של ההודעה)
אתר I-road
www.i-road.co.il
לפניכם קטע מחדשות ערוץ2 לפני מספר שנים בו ניתן לראות את אופן העבודה של המשטרה: