סיקור שבת חול המועד פסח
במחיצת כבוד הרב שליט"א בירושלים עיר הקודש תובב"א
פורסם בתאריך: 01.05.2024, 16:50 • מערכת שופרב"ה אנו ממשיכים בסדרת הכתבות על השבתות וחגי ישראל במחיצת כבוד הרב שליט"א ברשימת מעט גרגירים, חוויות ורשמי הוד!
ראה כתבה ראשונה על הלו"ז בשבתות השנה (קישור)
וכתבה קודמת סיקור הקבלת פני רבו, פסח תשפ"ד (קישור).
סיקור שבת חול המועד פסח
ב"ה אנו מתכוננים לקראת שבת המלכה וזוכים לעוד 3 שיעורים המשודר בלייב לכל העולם!
שיעור 1: הבטחון והשמחה - חלק ד' - ער ואונן
שיעור 2: הבטחון והשמחה - חלק ה' - עיניך תחזינה משרים
שיעור 3: הבטחון והשמחה - חלק ו' - הבטחון, אוצר גנוז בלב כל אדם
נ.ב. סדרת השיעורים ע"פ הספר 'איש וביתו' מהרב אליהו כי טוב זצוק"ל.
שאלות מעניינות!
למה התעכבנו בלימוד בליל שבת קודש במשך כחצי שעה בפתיחת ספרים?
מה היה החידוש שכבוד הרב שליט"א התרגש לספר?
למה כבוד הרב לא סילק את החרק שהיה על בגדו?
איזה מאכל היה טעים לרב?
ערב שבת –
מה הסיבה לכך שהתורה (חומש ויקרא) מצווה את כל סדר עבודת יום הכיפורים ולא מציינת מלכתחילה שמדובר על יום הכיפורים אלא רק לאחר כ-30 פסוקים נכתב: "אַךְ בֶּעָשׂוֹר לַחֹדֶשׁ הַשְּׁבִיעִי הַזֶּה יוֹם הַכִּפֻּרִים הוּא"? (ויקרא כג, כז)
בנוסף, למה בכל אותם 30 פסוקים מוזכר רק שמו של "אהרן"? הרי זוהי הוראה לדורות, ממנה לומדים על עבודת יום הכיפורים של הכהן הגדול?
מתרץ הגאון מוילנא זיע"א תירוץ מדהים! שהתורה לא הזכירה את יום הכיפורים כיון שלאהרן עצמו מותר היה כל השנה להיכנס לקודש הקודשים! זוהי גם הסיבה שמוזכר אהרן בפסוק האחרון שמדובר על יום כיפור שזה לשאר הדורות נאמר הכהן. מדהים!
נ.ב. הדרשה ע"פ הספר תורת חסד מהרב אליהו אילן חנן שליט"א (לכתבה אחרונה מהספר: 'מתיקות שמירת הלשון').
וב"ה אחרי תפילת ערבית שרנו 'יגדל א-לקים חי' בניגון תימני, ולאחריו ספירת העומר, ואח"כ יצאנו בשירה ובשמחה ללוות את כבוד הרב שליט"א לביתו בשירת 'ישמחו במלכותך' כאשר מצטרפים אלינו העוברים והשבים ומהבתים - קידוש שם שמים ברבים!
לימוד בליל שבת קודש –
בהמשך למה שדיברנו, הביא לנו הרב עוד חידושים על כך... כשהגענו לנקודה שהכהנים היו מקדשים ומטהרים עצמם על יד כך שהיו שמים כפות ידיהם על רגליהם ורוחצים אותם מהכיור לפני כל תחילת עבודה במקדש או במשכן...
הרב שאל: מדוע מטהרים בצורה כזאת?...
בשל כך פתחנו את הספרים השקענו בכך בערך כחצי שעה...! והרב לימד אותנו בכך שיש להבין ולחפש מה שלא מובן ולא לדלג.
לאחר מכן ישבנו בצוותא לאכול ממטעמי החג עם כבוד הרב באווירה מהנה ביותר!
שאלה: מה הכוונה במילה 'אומנם'
הרב: המילה אומנם זה מלשון אמונה... והכונה לומר שלא רק מה שנאמר נכון אלא האמן לי שגם זה נכון.
לאחר תפילת מוסף -
כבוד הרב שליט"א שיבח את אברהם ילהאל הי"ו שסיים את מסכת כתובות ועשה סיום אשר בסוף הגמרא משבחת את ארץ ישראל והמסירות נפש של ר' זירא לעלות אליה!
וכן סיפר על החילוני שהחל לחזור בתשובה והמקרבו לימוד על מצוות השמיטה ומיד קיימה ובזכותה זכה לקנות 'לימוזינה' וכתב עליה: 'בזכות השמיטה' ואח"כ התעשר ופתח את מפעל הניילון הראשון בישראל!
[לצפיה בסיפור בהרחבה: חובת הלבבות - ו' | הרב אמנון יצחק שליט"א [תשסו]]
תהילים ע"י התשב"ר
וב"ה ממשיכים התשב"ר לבוא לבית המדרש קפז' בשעה 13:00 ולומר את פרקי תהילים של יום השבת עם 3 הפרקים שסידר הרב שליט"א להצלת עם ישראל מהסדר העולמי החדש! (קישור ל-3 הפרקים, לכתבה, ותרומה ישירה.) כאשר במוצאי שבת לאחר ההבדלה זכו הילדים לקבל הפרסים.
שיעור צהריים -
לפני תחילת הדרשה כבוד הרב הגיע כשבידו חידוש גדול...!
הרב דיבר על מעלת ארץ ישראל ועל יתרונותיה כלפי שאר הארצות ויותר מובחר להתגורר בירושלים משאר הערים כך פסק החתם סופר זיע"א (בסימן רלד)...
במהלך השיעור הבחין אח מילדי הקהילה שיש חרק על בגדו של הרב. ובתמימות סימן לרב על כך... הרב בהלצה ענה: 'מה הוא יכול לעשות לי?' והסביר שבזה שלא יסלק אותו יקיים את הפסוק: "וְרַחֲמָיו עַל כָּל מַעֲשָׂיו" (תהלים קמה, ט) .... מדהים! (השווה למעשה עם רבינו הקדוש זיע"א, בבא מציעא פה, א)
סעודה שלישית – (לתרומה ישירות דרך אתר שופר - לחץ כאן)
לאחר שאכלו משולחנו של מלך שהיה ערוך במיני מטעמים מיוחדים ובמצות הרכות של הקהילה... הרב ביאר לנו את ההלל המצרי שאנו אומרים... והביא לנו חידושים גדולים על כך... וכבוד הרב התבטא: 'שזה כל כך טעים החידושים הללו!'.
להתראות בעזרת השי"ת בסיקור הבא...